Locatie

Wij bevinden ons in het zuiden van Spanje, in de provincie Andalusië, onderaan de uitlopers van de hoogste bergen van Spanje, de Sierra Nevada. Het gebied heet La Alpujarra Granadina en staat bekend om haar Moorse erfenis, eeuwenoude kanalen met smeltwater, natuurlijke bronnen, groene bergterrassen, witte dorpen en bijzondere mix van Spanjaarden en migranten. Het gebied is dankzij haar ligging lange tijd geïsoleerd geweest, waardoor het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Inmiddels is het goed bereikbaar, waardoor je binnen een uur in de Moorse stad Granada in het noorden of de warme kust in het zuiden kunt zijn. Als je iets langer doorreist ben je in de woestijn van Tabernas in het oosten of de kustplaats Malaga (luchthaven) in het westen.
Om meer toeristische info te lezen over de locatie, klik je hier.

Wij wonen in een klein dorpje aan de rivier, waar een gemeenschap van Spanjaarden samen leven met migranten met meer dan 10 verschillende nationaliteiten. Er wordt hier gewoond in huizen, yurts (tent uit Mongolie), caravans, campers, tipi’s, chalets, noem maar op. Het is een kleurrijk geheel door de diversiteit aan mensen en woonvormen.
We zijn al doende aan het leren om op een permacultuur wijze met elkaar en de natuur om te gaan. Permacultuur is gericht op samenwerking tussen mens en natuur met als doel een harmonisch voortbestaan van beiden. De creatie van een leefomgeving die ecologisch duurzaam en economisch stabiel is. Complexe ecosystemen uit de natuur dienen als voorbeeld en principes ‘uit het wild’ worden toegepast in het ontwerpen van onze directe omgeving.

Permacultuur sluit bijzonder goed aan op de filosofie en methodiek achter Vakantietherapie. Het is systeemdenken, gaat over (dis)functionele patronen en is holistisch d.w.z. we kijken naar het geheel in samenhang om onze plek in de oplossing in plaats van het probleem te zien.