Over het logo

In het logo komen de letters V en T van VakantieTherapie terug in de stengels van de bloemen. De stengels hebben dezelfde oorsprong maar op iedere stengel bloeit een ander soort bloem. Dit staat symbool voor hoe we naar een gezinssysteem kunnen kijken. Ieder gezinslid is onderdeel van hetzelfde systeem en deelt dezelfde basis. Maar iedereen is anders, heeft zijn eigen kleur en kenmerken. Het lijkt ons een mooi streven dat ieder op zijn eigen wijze een gezonde en bloeiende bloem kan zijn.

Daarnaast is de symboliek van de bloemen ook van toepassing in de doelen die we nastreven met vakantietherapie.
we willen een zaadje planten: in de tijd dat jullie hier met ons zijn willen we een veranderproces starten, dat met de juiste (na)zorg en aandacht, op duurzame en zelfstandige wijze kan volgroeien.
we willen voeden: jullie helpen tot nieuwe inzichten te komen, idee├źn meegeven en samen bewust worden waarmee een ieder zich elke dag laat voeden (waarop focus je, wat vult je gedachten, wat drijft je?).
we willen snoeien: beter gezegd, je snoeit zelf maar wij kunnen vanuit onze visie suggesties doen waar er gesnoeid kan worden om tot vollere bloei te komen.