Het programma dat we bieden voor individuen is geschikt voor mensen die toe zijn aan verandering. Mensen die zich bevinden in een situatie waarin zij zich vast voelen lopen. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in problemen op het werk, moeizame relaties, slechte zelf-verzorging en krijgt bijvoorbeeld de naam burn-out, depressie of uit zich in angst-problematiek. Het kan dan helpen om er even tussenuit te gaan. Niet om alleen de rust te zoeken, maar om het momentum te creëren om veranderingen in gang te zetten. Dat is de reden dat we Vakantietherapie organiseren.
De belangrijkste ingrediënten van Vakantietherapie zijn de natuur, zonlicht, ritme, handen uit de mouwen, ontspanning vs inspanning, stilte, coaching en gezond eten.

Het programma
Jij hebt veel invloed op de invulling van je eigen Vakantietherapie. Omdat je zelf voelt waar je behoefte aan hebt, hebben we ons aanbod onderverdeeld in keuze-elementen. Hiermee stel je zelf je programma samen. Vervolgens bespreken we (via skype o.i.d.) je voorstel en onze mogelijkheden daarin zodat je programma zijn definitieve vorm krijgt. Vakantietherapie duurt minimaal 2 weken. Op donderdag en zondag zijn wij niet beschikbaar.

Hieronder vind je een voorbeeld van een ingevuld programma. De blokken van 10-14 uur en van 16 – 19 uur zijn in te vullen zoals je wenst. De siësta nemen we rust. Je kunt er dan voor kiezen om voor je te laten koken en bijvoorbeeld of je alleen eet of eventueel met andere gasten. Je bepaalt zelf wat je aan vrije tijd neemt en hoe je deze invult. In het programma vul je dan gewoon niets in.
Acceptatie, krachtwerk en coaching duurt per keer één tot anderhalf uur. Voor alle elementen geldt dat er veel flexibiliteit en spontaniteit mag bestaan, gezien de persoonlijke aard van ons contact met jou wanneer je hier bent. Er is dus veel mogelijk in overleg ter plekke.
Onder het voorbeeld worden de elementen toegelicht.


-Wandelen:
Onze locatie bevindt zich te midden van een aantal prachtige wandelpaden. Wandelend ontdek je het meeste van de afwisselende omgeving.
-Acceptatie:
Jezelf bevrijden van negatieve emoties die je ervaart.
-Krachtwerk:
We maken een krachteninventarisatie van je situatie en een persoonlijk actieplan.
-Oplossingsgerichte coaching:
We kijken naar mogelijkheden, uitzonderingen op het probleem en oplossingen om te zien wat werkt voor jou. Je gaat (weer) grip ervaren en voelt je bekwaam om te leven zoals jij dat wilt.
-Dagelijks bewust:
Neem je levensstijl onder de loep. Word je bewust van ingeslopen gewoonten en patronen waarin de kleine dingen het grote verschil kunnen maken.
-Tuinieren:
Werken in de tuinen rondom de woningen of in de groentetuinen.
-Landwerk:
Grotere klussen die fysiek wat meer vragen samen oppakken. Denk aan snoeien, aanleggen van tuinen, wateren, bouwen.
-Sportieve start:
In de frisse ochtendlucht de dag beginnen met een portie gezonde beweging, met passende uitdaging.
*Middageten:
Er wordt gezond voor je gekookt, met bij voorkeur producten uit eigen tuin en anders uit de directe omgeving. Eventueel vegetarisch, volledig biologisch etc.
*Creatief:
Creatieve workshops die in samenwerking met mensen in de omgeving worden geboden. Denk aan schilderen, dans, keramiek. Bij aanmelding krijg je een overzicht van het actuele aanbod.

Elementen met dit sterretje * vallen niet binnen de programma-prijs.

Traject en werkwijze
Het traject bestaat uit meer dan alleen het programma. We zullen kennismaken, je vult een vragenlijst in, doorloopt het programma en we bieden nazorg. Daarnaast loopt ‘verankeren’ als een rode draad door het traject van Vakantietherapie heen. Het verankeren houdt in dat Vakantietherapie niet op zichzelf komt te staan. De dingen die je doet, meemaakt en besluit worden als het ware verbonden aan je alledaagse leven thuis. Dit doen we niet alleen door met je te werken op een manier die zelfvoorziening bevordert, maar ook door het betrekken van een belangrijk persoon uit je direct omgeving, je Anker. Je Anker moet iemand zijn die jou verder kan helpen en moet daarom aan bepaalde voorwaarden voldoen. Daarover zullen we je bijtijds spreken. Bovendien raden we je aan om op je eigen wijze een logboek bij te houden van de tijd die je hier bent.
Meer informatie over de verschillende onderdelen van het traject zoals hierboven genoemd vind je hier.
Voor inzicht in onze werkwijze kijk je hier.

Kosten
De kosten van het programma zijn afhankelijk van de lengte van je Vakantietherapie. Een programma van 2 weken is €350, 3 weken €500, 4 weken €650. Een langduriger programma is ook mogelijk. In dat geval overleggen we de prijs.

Voor meer praktische informatie (verblijfsmogelijkheden, mogelijke vragen) klik je hier.