Over ons

Vakantietherapie is een initiatief van Laura en Jesse Verboom.


Wij wonen sinds september 2015 in de buurt van het plaatsje Órgiva, in de bergen van de zuid Spaanse provincie Andalusië. Van een steegje in de binnenstad van Utrecht naar wonen op een berg in Spanje. Van een huisje naar een yurt (Mongoolse tent). Van leven in de stad naar leven op een olijfboerderij. Daar zit natuurlijk een verhaal achter.

Wij werkten in Nederland als psycholoog in de jongerenbegeleiding en pedagoog in de opvoedingsondersteuning. We bemerkten veel overlap in de inhoudelijke kant van ons werk. Alsook in de vorm ervan, de kwaliteiten en de valkuilen in ons werk, de krachten en de beperkingen in de uitoefening van onze beroepen. We genoten en leerden van ons werk. Toch groeide bij ons beiden de wens om samen te werken en zelf een vorm te zoeken waarin we anderen kunnen ondersteunen.
Daarnaast kregen we mei 2012 onze dochter Imma. En werden we dus ouders. Dat was een geweldige ervaring die ons dagelijks leven veranderde en ons met andere ogen deed kijken naar de wereld en ons leven. Onze immer sluimerende droom om ‘ergens anders’ te gaan leven, op een andere manier, werd langzaam wakker geschud. Gestimuleerd door onze voller wordende agenda’s. We werkten beiden, waren nu een gezin, brachten graag ook nog tijd door met familie en vrienden. We bemerkten dat we de minste ‘kwalitijd’ doorbrachten met degenen waarmee we dat het liefste wilden, namelijk de leden van ons eigen kleine gezin.

Dus we besloten om onze droom om te emigreren en onze werkzaamheden zelf vorm te geven te gaan onderzoeken. In die tijd kregen we ook een zoon, Joas.

Vanuit deze droom ontstond Vakantietherapie, ons ideaal in het samen ondersteunen van het gezinsleven van anderen. Later kwam er ook een individueel programma gebaseerd op dezelfde ideeën. Om preventieve en laagdrempelige ondersteuning te kunnen bieden aan aanstaande ouders maakten we de online cursus Bewust Verwachten. Lokaal bieden we opvoedondersteuning, kleine evenementen voor gezinnen en oplossingsgerichte (wandel)coaching. Al doende zijn we ons meer en meer bewust geworden dat we in al onze werkzaamheden ons richten op (jonge) gezinnen. Voor ons zit daar alles in dat het leven te bieden heeft. En alle elementen waarmee we ons graag professioneel bezighouden: partner-relatie, gezinssysteem, ouder-kindrelatie, ontwikkeling, communicatie, pedagogiek, psychologie…wat niet.

Vakantietherapie is in ontwikkeling. We zijn onderdeel van Familia ESTÁ geworden in 2018. Kijk op de website voor meer over vereniging Familia ESTÁ die zich inzet voor het welzijn van families en familieleden met en zonder bijzondere zorgbehoeften. Waarmee we begonnen is er nog steeds, het programma voor gezinnen en individuen. Vandaag de dag kan je ook bij ons terecht voor meerdaagse bergwandelcoaching, STEP OUT weekends en weken en regelmatige therapie vakanties, georganiseerd in samenwerking met Nederlandse partners.
En ondertussen zijn we nog een juweeltje rijker! In oktober 2016 werd ons zoontje Levi geboren.


Laura heeft pedagogiek gestudeerd, werkte als opvoedondersteuner en gezinscoach met gezinnen in de maatschappelijke opvang en vrouwenopvang (crisisopvang, blijf-van-mijn-lijf huizen) en is gecertificeerd Aware Parenting Instructor.


Jesse heeft psychologie gestudeerd, werkt als psycholoog en traject-/gezinsbegeleider met hoogbegaafde jongeren die niet of nauwelijks meer naar school kunnen en met hun ouders, die vaak ten einde raad zijn. Hij is enthousiast over praktisch, systemisch en oplossingsgericht werken. Jesse is lid van de EBTA (Europese organisatie voor oplossingsgericht werken).